'YEŞİL GELECEK'E ANLAMLI DESTEK

Tüm dünyada 197 ülkenin imzacısı olduğu Paris İklim Anlaşması, TBMM Genel Kurulu'nca onaylandı. Amaç; sera gazı emisyonlarının azaltılarak, küresel ısınmanın sanayileşme öncesi döneme kıyasla 2 derece ile sınırlandırılması, hatta 1,5 dereceye düşürülmesi. Yol haritasını sürdürülebilirlik stratejisi üzerine belirleyen Enerjisa Enerji de gelişmeden memnun. Elektrik dağıtım ve satış sektörünün lider oyuncusu, projeleri ve yatırımları ile "yeşil bir gelecek" konusunda desteklerini sürdürmeye devam edecek.


Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar:
Pusulamız, sürdürülebilirlik
Biz bu yola, uzun süre önce dünyadaki enerji ve sürdürülebilirlik trendlerini takip ederek giren, Türkiye dinamiklerine göre yol haritamızı belirleyen ve ilerlemeye devam eden bir şirketiz. Sürdürülebilirlik anlayışını "Pusulamız" olarak konumluyoruz.

Ana iş kollarının yanı sıra, “Müşteri Çözümleri” şirketimiz ile doğa dostu ve teknolojiyi odağına alan yenilenebilir enerji uygulamalarımızı “İşimin Enerjisi” çatısı altında toplayarak geçtiğimiz sene lansmanını gerçekleştirdik. 

DAHA YAŞANILABİLİR BİR GELECEK BIRAKMAK...
Ülkemizin enerji sektörünün öncüleriniz. Paris İklim Anlaşması’nın küresel ısınmayı ve sera gazı salımını azaltma amaçlarına erişmek için operasyonlarımıza ve yatırımlarımıza devam edeceğiz. “Daha yaşanılabilir bir gelecek bırakma” adına taşın altına elimizi koymaktan geri kalmayacağımızı taahhüt ediyoruz. 
Paris İklim Anlaşması’nın imzalanması, bizim gibi bu konuyu yol haritası olarak belirleyen şirketler için son derece cesaretlendirici ve çarpan etkisine sahip bir gelişme. Bu gelişmenin ülkemize ve tüm dünyaya çok faydalı bir geri dönüş sağlayacağına gönülden inanıyorum. Ülkemizin “düşük karbonlu gelecek” hedeflerine ulaşma yolunda en büyük destekçilerinden olacağımız için şimdiden gurur duyuyoruz.

Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Başkanı Ebru Taşçıoğlu:
Yarışta olmanın tam zamanı
Enerjisa Enerji olarak, karbon emisyonunun azaltılmasına yönelik gerek doğa dostu ve teknolojik uygulamalarımız gerek enerji verimliliği ile ilgili  farkındalık çalışmalarımız var.

Pek çok alanda, Paris İklim Anlaşması’nın hedefleriyle örtüşen projelere imza atarken, bu konuda da sektörün yön göstericisiyiz. Ülkemizin anlaşmayı onaylaması, sürdürülebilir bir dünya için çabalayan herkesi teşvik eden ve umutlandıran bir gelişmedir. Dünyada şu an düşük karbonlu bir gelecek için yarış söz konusu. Türkiye olarak bunun dışında kalmamız düşünülemezdi. Bu yarışın içinde olmanın tam zamanı. Enerjisa Enerji olarak işimizi, bu anlayışa paralel şekilde ve görev bilinciyle yapıyoruz. 

ENERJİSA ENERJİ “BM KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ” İMZACISI
Ekim 2019’da BM Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) imzacısı olan Enerjisa Enerji, Ocak 2020’de ilk kez “Kurumsal Yönetim Derecelendirme” notu alarak “BİST Kurumsal Yönetim Endeksi’ne girdi. Enerjisa Enerji, yeşil mutabakat ve sera gazı salımlarını azaltmayı hedefleyerek, küresel ısınmayı 1,5 derecede sabitlemeyi hedefleyen Paris İklim Anlaşması’nın onaylanmasının, ülkemizin karbonsuz bir gelecek için hedeflerine ulaşması konusunda önemli bir adım olduğuna inanıyor.