YILDIZ HOLDİNG'E ÖNEMLİ TRANSFER

YILDIZ HOLDİNG'DE KURUMSAL İLETİŞİM GRUP DİREKTÖRLÜĞÜ GÖREVİNE ZEYNEP ÖZLER GETİRİLDİ. TÜRKİYE'NİN ÖNDE GELEN ŞİRKETLERİNDE UZUN YILLAR YÖNETİCİLİK YAPAN ÖZLER, YILDIZ HOLDİNG VE ŞİRKETLERİNİN KURUMSAL İLETİŞİM STRATEJİLERİNİN OLUŞTURULMASINA VE UYGULANMASINA LİDERLİK EDECEK.

Yıldız Holding Kurumsal İletişim Grup Direktörlüğü görevine Zeynep Özler atandı. Özler, kurumsal iletişim alanında uzun yıllara dayanan tecrübesi ve yetkin ekibiyle, holding ve şirketlerinin güncel iletişim stratejilerinin oluşturulması ve uygulanmasından sorumlu olacak. Yıldız Holding’in stratejik hedefleri doğrultusunda 360 derece iletişim, lider iletişimi ve itibar yönetimi, medya ilişkileri, sponsorluk, kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetleri ve sürdürülebilirlik iletişimine de liderlik edecek.

DENEYİMLİ İSİM ARTIK YILDIZ’DA

1998 yılında Robert Kolej’den, 2002 yılında Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Zeynep Özler, 2003’te İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Avrupa Etüdleri, 2005’te de Leiden Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans programlarını tamamladı. Kariyerine 2005 yılında İktisadi Kalkınma Vakfı’nda kıdemli araştırmacı olarak başlayan Özler, 2012’de Turkcell’de Kurumsal İletişim Yöneticisi olarak itibar yönetimi, lider iletişimi, ulusal ve uluslararası STK’lar ile küresel paydaş iş birlikleri alanlarında deneyim kazandı. 2016 yılında Kale Grubu’na geçen Özler, grubun lider iletişimi, kurumsal iletişim, sosyal medya yönetimi süreçlerine liderlik etti ve stratejik kurumsal iletişim projelerini hayata geçirdi.

İletişim sektöründeki deneyimini 2 Mayıs 2023 itibarıyla Yıldız Holding Kurumsal İletişim Direktörlüğü’ne taşıyan Zeynep Özler, profesyonel hayatının yanı sıra sosyal girişimcilik, sürdürülebilirlik ve sanat konularında sektörün önde gelen mecralarında köşe yazıları ve radyo programları da hazırlıyor.

HEPSİBURADA’DA YENİ SORUMLULUKLAR
Son 2 yıldır Hepsiburada Pazarlamadan Sorumlu Grup Başkanlığı görevini yürüten Ender Özgün, 2 Mayıs 2023 itibarıyla mevcut sorumluluklarına ek olarak şirketin Ticari Grup Başkanı görevini üstlendi. Halihazırda bu görevi yürüten Murat Büyümez ise Yatırımlardan Sorumlu Grup Başkanı olarak görev aldı. Hepsiburada CEO'su Nilhan Onal Gökçetekin, atamayla ilgili yaptığı açıklamada "Murat Büyümez, tecrübeleriyle Hepsiburada’nın liderlik takımında stratejilerin belirlenmesi ve ticari operasyonların yürütülmesi konularında şirketimize önemli katkılarda bulundu. Chief Investment Officer görevinde de bu önemli katkıları devam ettirecek olmasından memnuniyet duyuyorum. Ender’in e-ticaret alanındaki deneyimini şirketimizin CCO’su olarak değerlendirecek olmaktan ötürü de mutluyum” dedi.

Doğa Sigorta, kurum stratejisi ve hedeflerine yönelik atamalarla organizasyon yapısını güçlendirmeye devam ediyor. Doğa Sigorta’da 5 yıldır Oto Hasar, Rücu ve MİM Çağrı Merkezi Grup Müdürü olarak görev alan Ümit Gültekin, Oto Hasar, Hasar Saha Denetim Lojistik, Ar-Ge ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Lisans eğitimini Sakarya Üniversitesi Elektrik, Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan Ümit Gültekin, Doğa Sigorta’dan önce Allianz Sigorta, Mapfre Sigorta, Carglass ve Axa Sigorta’da liderlik pozisyonlarında görev almıştı.

SHELL’DE YENİ LİDER: Özkan  Özyavuz
Shell&Turcas Petrol A.Ş şirketinin Perakende Satışlar Pazarlama Direktörlüğü görevine Özkan Özyavuz getirildi. Kariyerine telekomünikasyon sektöründe başlayan Özkan Özyavuz, Avea ve Turkcell’in satış, pazarlama ve iletişim faaliyetlerinde etkin rol oynadı. 2017 yılında, Mars Sportif’in tüm pazarlama faaliyetlerini yönetmeye başlayan Özyavuz, 2020 itibarıyla KFC Türkiye’de CMO olarak görev aldı. Shell&Turcas Perakende Satışlar Pazarlama Direktörlüğü göreviyle birlikte Özyavuz, şirketin pazarlama faaliyetlerini yönetecek. Koç Üniversitesi İşletme mezunu olan Özyavuz, 2022 yılında BMI Business School tarafından yürütülen ‘En Etkin 50 CMO’ listesinde yer aldı.

SODEXO AVANTAJ VE ÖDÜLLENDİRME HİZMETLERİ’NE YENİ CMO
Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme’de bayrak değişimi yaşandı. Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı (CMO) görevine Sinem Hekimoğlu getirildi. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Yönetimi bölümünde tamamlayan Sinem Hekimoğlu, kariyerine 1998 yılında Ford Otosan’da başladı. 20 yılı aşkın süredir otomotiv ve telekom sektörlerinin lider şirketlerinde iş geliştirme, ürün yönetimi, gelir yönetimi, segmentasyon, bağlılık yönetimi, iş birlikleri yönetimi gibi farklı alanlarda yöneticilik yapan Hekimoğlu, Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nde CMO ve İcra Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi.

BSH GRUBU’NDA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
Profilo Pazarlama Müdürü görevini yürüten Zeynep Cebeci, Siemens&Gaggenau Kıdemli Pazarlama Müdürlüğü’ne getirildi. Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Zeynep Cebeci, 2005 yılından itibaren BSH Türkiye bünyesinde marka pazarlama alanında çeşitli pozisyonlarda görev yaptı. 2012-2019 yılları arasında Bosch Reklam Kıdemli Alan Yöneticisi olarak çalışan Cebeci, 2019’dan bu yana BSH Grubu’nda Profilo Kıdemli Pazarlama Müdürü görevini yürütüyordu.

BTA’NIN YENİ CEO’SU BAHA BÜLBÜL OLDU
TAV Havalimanları iştiraki BTA’da üst düzey atama gerçekleşti. 1999’dan bu yana BTA’da önemli pozisyonlarda rol alan Baha Bülbül, şirketin CEO’luğuna atandı. Baha Bülbül, BTA’daki uzun yıllara dayanan birikim ve tecrübesiyle globalleşme, dijitalleşme, sürdürülebilirlik gibi kritik süreçlere odaklanarak şirketin büyümesini sürdürecek. Baha Bülbül, Bilkent Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünden lisans ve İstanbul Üniversitesi’nden MBA yüksek lisans derecesine sahip.

HALEON’DAN BÖLGEYE ÖNEMLİ ATAMA
Dünyanın ilk bağımsız tüketici sağlığı şirketi olan ve Sensodyne, Centrum, Otrivin, Advil gibi markaları bünyesinde barındıran Haleon’un Orta Doğu ve Afrika Bölgesi İK Direktörlüğüne Gökçe Kulak atandı. Gökçe Kulak yeni görevinde, Haleon Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’ndeki tüm İK süreçlerinden sorumlu olacak. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi mezunu olan Kulak, yüksek lisansını Amerika’da Minnesota Üniversitesi İK ve Endüstriyel İlişkiler alanında tamamladı. 22 yıllık deneyime sahip olan Kulak, İK alanında pek çok başarıya imza attı.