ZEYNEP BODUR OKYAY: ÇOK PAYDAŞLI BİR ÇÖZÜM BULMA ARAYIŞINDAYIZ

Dünyanın sanat ve tasarımla daha iyi bir yer olacağına inanıyoruz. Bu farkındalığı, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi'nde (KTSM) hayata geçen projelere yansıtmaya devam ediyoruz.

Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay:
Çok paydaşlı bir çözüm bulma arayışındayız
Dünyanın sanat ve tasarımla daha iyi bir yer olacağına inanıyoruz. Bu farkındalığı, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nde (KTSM) hayata geçen projelere yansıtmaya devam ediyoruz.

KTSM’nin, önemli bir küresel sorun olan gıda israfı konusunu, bir sanatçının gözünden ezber bozan bir şekilde tartışmaya açan bu sergiye ev sahipliği yapmasından büyük mutluluk duyuyoruz. 

“İYİ BAK DÜNYANA”
Kale Grubu olarak, Mart 2021’de, insanların kendi dünyalarından başlatacağı küçük değişimlerin birleşerek büyük dönüşüm getireceğine ilişkin inancımızla “İyi Bak Dünyana” hareketini başlattık. Bu sergiyi, vicdanlı ekosistemler üretmeye yönelik bu hareketimizin bir yansıması olarak görüyoruz. Sanatın gücü kadar; kamu, özel sektör ve STK güç birliğini aynı potada harmanlayan bu projeye büyük değer veriyoruz. Herkes kendi etki alanında elinden gelenin en iyisini yapmak için, kaynaklarını ve uzmanlığını birleştirdi. Gıda israfı gibi küresel bir soruna karşı güç birliğiyle çok paydaşlı bir çözüm bulma ve topluma yayma arayışındayız.

İŞ DÜNYASINA VE GENÇLERE ÇAĞRI...
Küresel açlık bu kadar artmışken ve bu soruna neden olanlar en az sorumluluk sahibi iken, iş dünyasına da çağrıda bulunmak istiyorum. Herkes kendi evinde, sektöründe, faaliyet alanında tedarik zincirinde bu konuya el atsın. Gençler; lütfen gelin, bu sergiyi gezin, kendinize öğreniler çıkarın. Çevrenize yayın. Gıda israfı üzerine daha fazla düşünüp bunu kendi hayatınızdan başlayarak uygulamaya başlayın. Herkesle gıdaya iyi bakmanın yollarını tartışın. Biz de bu tartışmaya zemin hazırlayalım…

GIDA İSRAFININ BOYUTU BU SERGİDE!
Tarım ve Orman Bakanlığı ile dünyamıza iyi bakan sorumlu ürünleriyle yaşam alanlarına anlam katan Kale Grubu, evlerin mutfağında başlayacak mikro değişimlerin getireceği makro etkiyi tetiklemek hedefiyle çarpıcı bir projeye imza attı. Bu kapsamda, Avusturyalı sanatçı Klaus Pichler’in, üretilen önemli miktarda gıdanın sofralara gelemediğine dikkati çekmek amacıyla fotoğrafladığı 32 eserinden oluşan “Çöpe Atılmak İçin Yetiştirilmiş (Grown for a Bin)” sergisinin Türkiye’de ilk durağı İstanbul oldu. Kültürel çeşitlilik odağında tüketici alışkanlıklarının nedenlerine de ışık tutmayı amaçlayan sergi, 30 Eylül 2021 tarihine kadar Karaköy’deki Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nde (KTSM) ziyaret edilebilecek.

NOT: KTSM’nin ev sahipliği yaptığı “Çöpe Atılmak İçin Yetiştirilmiş” sergisini ve diğer etkinliklerini takip etmek için @ktsm_org Instagram adresini ziyaret edebilirsiniz.

KTSM İBRAHİM BODUR’UN ANILARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

“Kale Tasarım ve Sanat Merkezi” (KTSM), 24 Temmuz 2020 tarihinde hizmete girdi. Yaklaşık 500 metrekareye yayılıyor. Her katı, farklı bir üretim ve öğrenme alanını içerecek şekilde tasarlandı. KTSM, Kale Grubu’nun kurucusu, merhum İbrahim Bodur’un anılarına, eşyalarına, deneyimlerine de ev sahipliği yapıyor. Bu vesileyle bina içerisinde yakın zamanda açılması planlanan bir anı müzesi de hazırlanıyor.