ZORLU: ÖĞRENCİLERE KARİYER FIRSATI SUNUYORUZ

İnovasyon platformumuz olan Bi-Fikir'i üniversite öğrencilerine açarak çok önemli bir adım attığımıza her zaman inanıyoruz. Çok verimli sonuçlar elde ediyoruz. Detaylar Temmuz 2021 sayıl

Anadolu Grubu İcra Başkanı Hurşit Zorlu:
İnovasyon platformumuz olan Bi-Fikir’i üniversite öğrencilerine açarak çok önemli bir adım attığımıza her zaman inanıyoruz. Çok verimli sonuçlar elde ediyoruz.

Üniversite öğrencileri, geleceğin çalışanları, geleceğin üreticileri ve geleceğin en önemli fikirlerinin mucitleri olarak her zaman odağımızda. Onlara yenilikçi fikirlerini hayata geçirirken, inovasyona önem veren, teknolojiyi kullanan bir ortamda kariyer fırsatı sunuyoruz. Bi-Fikir KAP kapsamında 3 yılda 165 farklı üniversiteden katılan 1.595 öğrenciden toplam 763 proje önerisi toplandı. Gelecekte şirketlerimizde önemli pozisyonlarda yer alabilecek gençlerin programımıza katacağı yeniliklerle ürettiğimiz değerin katlanarak artacağına inanıyorum.

ÜNİVERSİTELİLER "Bİ-FİKİR" DAHA KAPTI!
Anadolu Grubu’nun, üniversite öğrencilerinin yenilikçi ve yaratıcı fikirlerini hayata geçirme hedefiyle düzenlediği Bi-Fikir KAP’ta (Kariyerini Anadolu Grubu’nda Planla), bu yılın kazananları belli oldu. Anadolu Grubu çalışanlarına yönelik inovasyon platformu Bi-Fikir kapsamında hayata geçirilen Bi-Fikir KAP’ın final etkinliğine; Anadolu Grubu üst yönetimi ve mentorlar da katıldı.

163 proje başvurusu geldi
Bi-Fikir KAP’a bu yıl, 163 proje önerisi geldi. Bunlardan, yarı finale yükselen 20’sinin arasından seçilen 8 fikir, inovasyon kampına katılmaya hak kazandı. İlgili şirketlerden konusunda uzman mentorlar atandı. Sunumlar sonrasında, Anadolu Grubu şirketlerinden jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu en başarılılar belirlendi. Bunlar, alanına göre uygulamaya alınacak.
Öğrenci    Proje    Şirket
Birinci: Müge Güzey ve Berjin Kaplan    Malt Posasından Arpa Yağı Eldesi    Anadolu Efes 
İkinci: Emrah Yaki    Uzun Araç Manevra Kabiliyeti    Anadolu Isuzu 
Üçünücü: Osman Ertan ve Sait Kaplan    EcoSera    Anadolu Etap 
*Birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin ve üçüncüye 5 bin TL ödül verildi.

Anadolu’nun değerli öğretmenleri
Anadolu Vakfı’nın “Değerli Öğretmenim Programı”, çevrimiçi eğitimlerle aynı anda tüm Türkiye’ye ulaştı. 8 Haziran’daki ilk programda, öğretmen ve idareciler “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” eğitiminde bir araya geldi. Ay içerisinde, takip eden günlerde “Tasarım Odaklı Düşünme”, “Zor İnsanlarla Başa Çıkma Becerileri” ve “Stratejik Düşünme ve Planlama Becerileri” eğitimleri verildi.

170 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRETMENE ULAŞILDI
Anadolu Vakfı “Değerli Öğretmenim Programı”, MEB’in 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda hazırlandı. Gelecek nesillere eğitimle dokunmayı ve ülkemizin yeteneklerinin gelişimine destek olmayı amaçlıyor. 2013 yılından bu yana 170 binin üzerinde öğretmene ulaşan program, toplumu geleceğe taşıyacak değerli öğretmenlerin; sürekli değişen dünya ve koşullar karşısında fark yaratabilen, araştıran, sorgulayan profesyoneller olarak bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırmayı hedefliyor.